Jauno produktu līderi joprojām sporta, veselīgais un funkcionālais uzturs |

Trešdiena, 2018 gada 19. septembris
Vārda dienas svin Verners, Muntis | x

Jauno produktu līderi joprojām sporta, veselīgais un funkcionālais uzturs

Jau tradicionāli Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN-Latvija) izstādes Riga Food 2018 ietvaros organizēs stendu “Inovācija pārtikai”, kas ļaus esošajiem un topošajiem uzņēmējiem saņemt dažādu speciālistu konsultācijas, kā ideju ieviest konkurētspējīgā produktā, procesā vai pakalpojumā, kā arī demonstrēs jaunākās iestrādnes un produktus pārtikas nozarē, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas pētniecības un attīstības institūcijām. Izstāde Riga Food 2018 norisināsies no 5. līdz 8. septembrim Ķīpsalas izstāžu kompleksā.

Arī šajā gadā Inovācijas stenda jauno produktu vidū, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem, uzvaras gājienu turpina fitnesa un veselīgais uzturs, kas balstīts uz samazinātu cukura un mākslīgo piedevu, kā arī paaugstinātu olbaltumvielu un šķiedrvielu sastāvu. Jau Riga Food preses konferences laikā būs iespēja nogaršot Kefa Nutrition Latvijā ražoto sūkalu proteīnu ar dabīgo stēviju saldinātāja vietā. Tāpat Inovācijas stendā būs iespējams apskatīt un nogaršot jaunumus no Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentu diplomdarbiem un sadarbības projektiem ar uzņēmumiem. RicBerry piedāvās novērtēšanai divus jaunumus: želejas sportistiem un pastilas batoniņus ar proteīnu, kas tapuši sadarbībā ar LLU un Latvijas Sporta un pedagoģijas akadēmijas speciālistiem. Tāpat varēs iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem un nogaršot produktus ar bagātīgo slieku proteīnu, kā arī alvejas marmelādes. Uzņēmums Very Berry apmeklētājiem piedāvās degustācijai jaunumu – funkcionālos dzērienus, kas tapuši sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes Bioķīmijas laboratorijas speciālistiem. Tāpat būs iespēja novērtēt antioksidantu daudzumu un nozīmi uzņēmuma ražotajās sulās.

Tā kā inovācija un zinātne ir ilgtermiņa process, kas nereti prasa vairākkārtēju testēšanu, pārstrādi un uzlabošanu, Inovācijas stendā varēs nobaudīt arī dažādu iepriekšējo gadu jaunumu uzlabotās versijas un jaunākās receptūras. Apmeklētājiem tā ir iespēja ne vien būt pirmajiem, kas uzzina par jaunajiem produktiem, kuru, iespējams, vēl pat nav veikalu plaukstos, bet pat piedalīties to receptūru izstrādē, sniedzot viedokli par vēlamajām garšas, struktūras un iepakojuma īpašībām.

Tāpat LTC un EEN-Latvija 7. septembrī, organizēs starptautisku kontaktbiržu, kas sniedz iespēju uzņēmējiem un zinātniekiem, kuri meklē sadarbības partnerus, iepriekš rezervētu tikšanos laikā pārrunāt sadarbības iespējas. Šobrīd pasākumam reģistrējušies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Itālijas, Portugāles, Gruzijas, Izraēlas, Krievijas, Ukrainas, Kanādas un ASV. Reģistrācija un tikšanos rezervācija turpināsies līdz pat 3. septembrim.

Papildus informācija par stendu “Inovācija pārtikai” un kontaktbiržu: Dzintra Švarcbaha, +371 2600 8885, dzintra.svaracbaha@edi.lv, Latvijas Tehnoloģiskais centrs.

Print

Sadarbības partneri